Een nieuw onderdeel van mijn blog is In de Spotlight! Hierin ga ik 1x in de vier weken een boek, serie of auteur in de spotlights zetten.

Ik begin met mijn favoriete serie allertijden: The Vampire Academy (In het nederlands Academicus Vampyrus) van Richelle Mead.

In the Vampire Academy draait het om twee vampierenrassen: de Moroi die leven en tevens ook magie beoefenen en de Strigoi die ondood en levensgevaarlijk zijn. Rose Hathaway is een dhampier, een halfbloed vampier die traint om bodyguard voor de Moroi te worden. Het liefst voor haar beste vriendin Lissa Dragomir, zij is de laatste vampier van haar bloedlijn. Rose en Lissa hebben een connectie die heel zeldzaam is. Ooit heeft Lissa Rose weer tot leven gehad toen ze een dodelijk ongeluk hadden waarbij Lissa’s ouders en broer zijn omgekomen. Hierdoor kan Rose in het hoofd van Lissa kijken en zien wat ze aan het doen is. Dit is niet altijd gemakkelijk voor de twee vriendinnen.

Rose traint om Lissa te kunnen beschermen tegen de Strigoi. De Strigoi willen alleen maar moorden. Of vampieren veranderen naar hun ras. Een vampier kan op twee manieren Strigoi worden; of ze vermoorden opzettelijk iemand door al hun bloed te drinken, of ze moeten het bloed van een Strigoi drinken en de Strigoi dat van hun. Als je eenmaal veranderd bent in een Strigoi verdwijnt je geweten en kun je niet meer terug.

Rose’s opleiding is niet gemakkelijk en haar verblijf op de St. Vladimir’s Academy is zeker niet zonder gevaar, want de Strigoi wagen zich ook weleens op het schoolterrein. Maar hetgene waar Rose zich nog meer zorgen om moet maken is haar liefde voor Dimitri, haar vecht instructeur.

 

De redenen dat ik deze boeken zo mooi is is ten eerste de hoofdpersoon Rose. Ze is sterk, zelfverzekerd, stoer en ongelooflijk trouw. Haar liefde voor Dimitri is zo groot en hartverscheurend dat je niet anders kan dan doorlezen. Dan kom ik meteen bij de volgende reden dat ik verslaafd ben aan de boeken: Dimitri. Ahh Dimitri… Ik denk dat iedereen na het lezen van deze boeken wel denkt: Had ik ook maar zo’n man in mijn leven.

En dan is er natuurlijk nog het verhaal. Ik wil er niet te veel over verklappen maar het is echt ontzettend mooi. Het heeft alles wat je je maar kan wensen: actie, spanning, romantiek en drama. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe ik bij deze serie op kwam maar ik was blij dat ik toen ik eraan begon al vier delen had want als je eenmaal het eerste deel hebt gelezen wil je meteen de volgende delen ook lezen. Ik was vanaf hoofdstuk 1 verslaafd.

In totaal heeft the Vampire Academy 6 delen:

Deel 1: Vampire Academy (NL: Academicus Vampyrus)

Deel 2: Frostbite (NL: IJskoud)

Deel 3: Shadow Kiss (NL: Schaduwkus)

Deel 4: Blood Promise (NL: Bloedbelofte)

Deel 5: Spirit Bound (NL: Geestesband)

Deel 6: Last Sacrifice (NL: Offergave)

Dus voor iedereen die deze serie nog niet gelezen heeft wil ik zeggen: Ga dit doen!! Het liefst natuurlijk in het Engels, want persoonlijk vind ik de originele taal altijd mooier. En kan je er na het lezen van deze serie nog geen genoeg krijgen? Dan is er ook nog een spinoff. Het eerste deel daarvan: Bloodlines is in Augustus vorig jaar uitgekomen. Het tweede deel The Golden Lily komt in Juni van dit jaar uit. Deze spinoff is helaas nog niet vertaald naar het Nederlands.

Voor iedereen die the Vampire Academy al wel gelezen heeft of er nu mee bezig is; vinden jullie hem net zo mooi als mij? Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen!

Advertenties