Angel Fire – L.A. Weatherly

Angel Fire is het tweede deel in de Angel-serie van L.A. Weatherly. Ik heb de engelse versie gelezen, de nederlandse komt in feburari 2012 uit. Deel 3 Angel Fever komt in het engels uit in oktober 2012. Wanneer de nederlandse versie daarvan uitkomt is nog niet bekend.

Willow heeft haar poging om de 2e golf van engelen, die naar de aarde kwamen, tegen te houden maar net aan overleefd. Haar poging mislukte en dat betekend dat zij en Alex een nieuwe manier moeten verzinnen om ze uit te schakelen. Willow heeft een voorspellende droom gehad waardoor ze erachter komt dat er iets groots staat te gebeuren in Mexico-Stad. Maar dat is niet het enige wat ze ziet in haar droom. Ze ziet een onbekende jongen waar ze hele heftige gevoelens voor heeft. Maar dat heeft ze vast verkeerd gevoeld, want het is niet mogelijk dat Willow ooit zulke sterke gevoelens voor iemand anders dan Alex kan hebben. Toch?

Alex en Willow komen in Mexico-Stad een oude bekende van Alex tegen: Kara, zij en haar team van engelen doders proberen wat te doen aan de enorme hoeveelheid engelen die zich daar sinds de 2e golf bevinden. Maar ze hebben nog heel wat training nodig dus neemt Alex deze taak op zich. Tijdens hun eerste jacht buitenshuis komt Willow iemand tegen die ze nooit had verwacht tegen te komen: Seb, de jongen uit haar droom. En alsof dat nog niet genoeg is, komt ze erachter dat Seb ook half-engel is. En dat terwijl ze dacht dat zij de enige was. Al snel merkt Willow dat ze wel degelijk sterke gevoelens voor hem begint te krijgen, hierdoor komt haar relatie met Alex in gevaar.

Dan zijn er nog “De Twaalf”. Dit is de regering van engelen die met de 2e golf mee zijn gekomen naar de aarde. Willow en Alex ontdekken dat, als zij sterven, alle engelen sterven. Die kans moeten ze grijpen en ze beginnen met het plannen van een missie om De Twaalf uit te schakelen. Maar dit brengt heel wat gevaar met zich mee. Zullen Willow, Alex en Seb de missie overleven?

 

Het eerste deel van de serie Angel was al een heel mooi boek, maar Angel Fire heeft hem zeker weten overtroffen. Het boek moest even op gang komen maar dat wil niet zeggen dat hij verveelde. De liefde tussen Alex en Willow is zo mooi beschreven dat dat je tijdens het eerste deel van het boek wel vasthoud. Maar halverwege het boek wordt het spannend en wordt je er echt ingezogen. Ik vond het moeilijk om hem weg te leggen en ging daarom ook liever niet slapen of werken. Er zitten ook heel wat onverwachte wendingen in het verhaal die ervoor zorgen dat je móet blijven lezen.

Angel Fire krijgt van mij 4,5 sterren. De reden dat hij er geen vijf krijgt is omdat het verhaal naar mijn mening iets te lang was. Er waren een paar stukken in het boek die naar mijn mening wel ingekort hadden kunnen worden. Maar ondanks dat, was het echt een heel goed boek. Iedereen die nog niet aan deze serie is begonnen moet dit zeker doen, het is een echte aanrader!