Destined – P.C. Cast & Kristin Cast (Deel 9 van The House of Night serie)

Zoey en Stark zijn eindelijk weer terug uit de Andere Wereld, maar thuis in Tulsa is het ook lang niet veilig. Neferet werkt nog steeds samen met Duisternis en Kalona vliegt nog steeds ergens rond met zijn zoons. Maar de twee zijn nu gelukkig geen bondgenoten meer. Kalona wil nu net zo graag van Neferet af als Zoey. Neferet heeft nu een andere bondgenoot. Eentje die nog veel gevaarlijker is dan Kalona. Eentje die haar nóg krachtiger maakt dan ze al is..

En dan is er ook nog Aurox, het wezen dat Neferet’s bondgenoot voor haar gemaakt heeft. Hij lijkt menselijk maar schijn bedriegd. Hij mag dan wel ongelooflijk mooi zijn maar hij moet wel al Neferet’s wensen opvolgen zonder er vragen bij te stellen, want Aurox heeft zelf geen gevoelens. Toch?

Zoey’s strijd tegen Neferet gaat door, maar het zou allemaal een stuk makkelijker zijn als de Hoge Raad ook geloofde dat Neferet echt niet meer aan de goede kant staat. Gelukkig zijn Zoey’s vrienden er om Zoey te steunen. Maar ook samen kunnen ze niet tegenhouden dat er doden gaan vallen..

 

Soms gebeurd het weleens bij een serie dat het na een paar delen gaat vervelen. Maar the House of Night boeken zijn allemaal even sterk. Zelfs dit negende(!) deel boeit non stop en zit boordevol actie, romantiek en spanning. Alles wat een goed boek nodig heeft dus. Ik heb weer onwijs genoten en was best wel teleurgesteld toen hij uit was want nu moeten we weer heel lang wachten voordat het 10e deel Hidden uitkomt. Maar er is ook goed nieuws: The House of Night wordt verfilmd! Ik kan nu al niet wachten tot de eerste film uitkomt!

Destined krijgt van mij 4,5 sterren omdat hij vrijwel al mijn verwachtingen heeft waargemaakt en me van de eerste tot en met de laatste pagina heeft vastgehouden met nog een paar hele onverwachte wendingen aan het einde!