Webcam Girls is een YA thriller van het echtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten. Naast jeugdliteratuur schrijven ze ook nog literaire thrillers voor volwassenen. Ik heb één keer eerder een boek van dit schrijvers duo gelezen, Loverboy. Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik dat boek gelezen heb en ik kwam er ook eigenlijk pas achter toen ik op de site van Theo en Marianne ging kijken dat een personage uit het boek Loverboy terug komt in Webcam Girls. Toch wel een leuk feitje om te weten vind ik.

 Het verhaal

Een groepje vrienden houdt een zuipwedstrijd in hun drinkkeet. De wedstrijd wordt gehouden tussen de jongens: Ronaldo, Mike en Carlo en de meisjes: Cindy, June en Linda. Nadat de jongens verliezen laten ze de meiden achter in de keet. Cindy is helemaal van de wereld dus June en Linda besluiten om weg te gaan en Cindy in de keet haar roes uit te laten slapen. Een paar uur later krijgen ze verschrikkelijk nieuws, hun keet is afgebrand. Betekend dit dat Cindy dood is?

Onnozel

Ik heb bijna altijd met Young Adults dat ik me op een bepaalde manier wel kan identificeren met een van de hoofdpersonen. Maar dat had ik bij dit boek helemaal niet. Ik voelde me eerlijk gezegd een beetje te oud om het boek te lezen.

De 3 meisjes komen op mij vaak wat oppervlakkig en onnozel over en Joke, de agente die de zaak onderzoekt vind ik ook nogal simpel overkomen. En ik vond het ook een beetje toevallig dat zowel Ronaldo als een van Joke’s partners bij de politie allebei op haar ex-vriend lijken.

Aardige thriller

Toch vond ik het nog best een aardig boek. Er zat genoeg spanning in en je wordt ook een aantal keer op het verkeerde been gezet. Romeo the Great, met wie Cindy, June en Linda hebben gechat en zelfs hun kleding voor hebben uit getrokken voor de webcam, is een goede verdachte in de zaak. Maar dan is er ook nog het bijkomstige feit dat Cindy niet echt een onschuldig meisje was en soms ook weleens drugs gebruikte. Dan zijn er ook nog de buurtbewoners die het maar niks vinden dat er een drinkkeet in hun buurt staat waarin luidruchtige tieners ieder weekend aan het zuipen zijn. Zoveel verdachten maar wie is de dader?

 

Omdat ik mezelf iets te oud voelde voor dit boek raad ik het boek aan voor mensen tot 18 jaar. Je leest het boek snel weg en het is best een leuk boek om op een regenachtige middag mee weg te kruipen op de bank. Ik geef het boek 3 sterren!

Deze recensie, een heel veel andere, kunnen jullie ook lezen op http://www.young-adults.nl/