Simply Irresistible – Rachel Gibson

Georgeanne is een jonge vrouw die is opgevoed door haar oma. Georgie’s moeder wilde haar niet en ze wilde niet zeggen wie haar vader is. Die kent Georgie dus niet.  Nadat ze als kind is opgegroeid met het idee dat ze een hersenbeschadiging had gaat het nu goed met haar. Er is helemaal niks mis met haar, behalve het feit dat ze dyslectisch is.

Georgeanne staat op het punt te gaan trouwen met Virgil Duffy, een man met heel veel geld maar die oud genoeg is om haar opa te kunnen zijn. Net voor de bruiloft bedenkt Georgie zich en vlucht ze. Ze krijgt een lift van John Kowalsky, die op dat moment nog geen idee heeft dat hij de verloofde van zijn baas heeft geholpen te ontsnappen.

Nadat ze samen een hete nacht beleven laat John Georgie de volgende dag achter op het vliegveld met  niks anders dan een ticket, haar handtas en de jurk die ze aanheeft.

7 jaar later komen ze elkaar weer tegen als Georgie aan het werk is op een liefdadigheidsgala en John een gast is. Georgie heeft haar leven goed op orde. Ze heeft een goed lopend bedrijf met haar beste vriendin Mae en het belangrijkste: ze heeft Lexie. Maar wat doet John als hij erachter komt wat de gevolgen zijn geweest van hun nacht samen? En wat gebeurd er als ze beseffen, dat tegen hun verwachtingen in, de aantrekkingskracht tussen hen nog net zo sterk is als 7 jaar geleden? Kunnen ze erlkaar nog vergeven of is het daar te laat voor?

 

Simply Irresistible is het eerste deel van de Chinooks serie. Het is een heerlijk boek die ik niet kon neerleggen. Maar ik ben eigenlijk niet anders gewend van Rachel Gibson. Wat ik ook leuk vond aan dit boek is dat de hoofdpersoon eens een keer geen size zero heeft maar een vrouw is met echte rondingen.

Ik geef het boek 4 sterren omdat er niets op aan te merken valt, behalve de voorspelbaarheid van het verhaal. Maar daarvoor lees ik nou eenmaal chicklit!