Soulmates: Het verhaal van Sky – Joss Stirling

Sky Bright is net met haar adoptieouders vanuit Londen verhuisd naar het plaatsje Wrickenridge in Colorado. Ze is het hier eigenlijk niet mee eens maar maakt toch al snel vrienden op haar nieuwe school. En dan leert ze ook nog de mysterieuze Zed kennen. Ze kan merken dat er iets anders aan hem is. Af en toe lijkt het net alsof hij haar gedachten kan lezen, of zelfs zijn gedachten in haar hoofd stopt. Maar dat is toch onmogelijk?

Ondanks dit, valt Sky toch voor Zed. Al snel noemt Zed haar zijn soulmate en verteld haar dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn. Maar hier wil Sky helemaal niks van weten. Het gaat haar allemaal veel te snel. En als Zed dan ook nog opbiecht dat hij speciale gaven heeft, en Sky ook niet zo normaal is, weet ze helemaal niet meer wat ze moet denken.

Al snel beseft Sky dat Zed misschien wel gelijk heeft en komt ze erachter dat Wrickenridge toch niet zo veilig is als ze dacht.. Sky, Zed en Zed’s hele familie verkeren in groot gevaar.

Dan is er nog Sky’s verleden. Haar adoptieouders hebben Sky geadopteerd toen ze 10 jaar was. Daarna heeft Sky eerst nog 4 jaar haar mond gehouden voordat ze zich eindelijk een beetje openstelde. Maar wie zijn Sky’s echte ouders en waarom kan ze zich niets meer herinneren van de jaren voordat ze bij haar adoptieouders terecht kwam?

 

Ik moet zeggen dat ik best wel moest wennen toen ik in dit boek begon. Het is heel anders geschreven dan andere boeken en Sky is best wel een eigenaardig meisje. Ook Zed is toch wel een heel ander persoon dan je in de eerste instantie zou denken. Maar dit zorgt er allemaal wel voor dat het een heel origineel boek is.

Ik had best wel hoge verwachtingen voor ik aan het boek begon maar die heeft hij helaas niet waar kunnen maken. Ik denk dat dit grotendeels door de schrijfstijl komt. Of misschien ligt het aan de Nederlandse vertaling. Het volgende deel wil ik daarom in het engels gaan lezen om te zien of dit verschil maakt.

Het verhaal van Sky krijgt van mij 3 sterren. Het boek kon me niet echt grijpen maar het verhaal was wel leuk genoeg om me toch nieuwsgierig te maken naar het volgende deel.