Wild– Aprilynne Pike

Wild is de engelse versie van het boek Illusions en het derde deel van de Wings serie van Aprilynne Pike.

Het verhaal

Laurel heeft Tamani al een jaar niet gezien sinds het moment dat ze tegen hem zei dat hij haar los moest laten. Maar nu is Tamani er weer, en hij zit nu zelfs bij Laurel op school! Op deze manier is hij nog vaker bij haar in de buurt zodat hij haar beter kan beschermen en hun vijanden haar niet nog een keer te pakken kunnen krijgen. Maar wat als hun ergste vijand dichterbij is dan ze dachten? En wie of wat is Klea nou eigenlijk?

Besluiteloos

Ook in dit deel worstelt Laurel nog steeds met haar gevoelens voor David en Tamani. Ze kan maar geen keuze maken tussen de twee en houdt ze dus allebei eigenlijk zo’n beetje aan het lijntje.

Ik vond dit uiteindelijk wel een beetje vervelend worden want zo gaat het nu al drie boeken lang. Maar ondanks dit was ik toch blij met de romantische momenten van het boek. Vooral die met Tamani. Dat is zo’n charmeur dat je helemaal zit weg te zwijmelen en zou willen dat jij ook een Tamani in je leven had.

Nieuwe vijand?

Ik was wel blij met de komst van Yuki, de uitwisselingstudente uit Japan. Het zorgt voor spanning in het boek omdat je echt niet weet of ze nou wel of niet aan de goede kant staat. En het is ook wel eens goed voor Laurel om wat concurrentie te hebben, zodat ze beseft dat ze Tamani niet als vanzelfsprekend moet beschouwen en ze door krijgt dat hij misschien niet altijd op haar blijft wachten.

Weinig actie

Over het algemeen vond ik dat er vrij weinig gebeurd in dit boek. Dit vond ik wel een beetje jammer, maar het verhaal weet je op een of andere manier toch vast te houden tot de laatste pagina. Ook vond ik het jammer dat Laurel in dit boek zo weinig in Avalon is. Ik wil persoonlijk heel graag meer lezen over deze wereld.

Ik geef het boek 3,5 sterren omdat het zeker weer een leuk boek is met een heel spannend einde, maar toch vind ik het wel de minst leuke van de serie tot nu toe.

Op deel vier moeten we helaas nog een tijd wachten, voor dit deel heb ik best hoge verwachtingen omdat dit het laatste deel is en hierin dus alles moet worden afgerond en Laurel nog twee belangrijke keuzes moet maken: David of Tamani? En: de ‘normale’ wereld of Avalon?

Deze recensie, een heel veel andere, kunnen jullie ook lezen op http://www.young-adults.nl/